Με Δυο Λόγια

Ανακοίνωση: Εγγραφές νέων μελών

Λόγω τεχνικών προβλημάτων η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών έχει απενεργοποιηθεί. Αν θέλετε να γίνετε μέλος παρακαλούμε στείλτε e-mail στο webmaster@etoliko.gr για να σας εγγράψουμε.

Γράψτε μας!

Έχετε κάποια είδηση ή άποψη που θα θέλατε να φιλοξενηθεί στο etoliko.gr;  Έχετε κάποια απορία, ένσταση ή παρατήρηση; Στείλτε τη με e-mail στο webmaster@etoliko.gr.

To etoliko.gr χτίζεται από εσάς!


Σύνδεση

Καλως ήρθες, Επισκέπτης!






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Αφήστε Μήνυμα!

Όνομα:

Μήνυμα:

Προσεχώς...

Προσεχείς εκδηλώσεις:

Προσεχή γενέθλια:
versus (33)

Δεν πλησιάζουν διακοπές

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 23 επισκέπτες online

Δωρεές

Αρχική Σελίδα
Ημερίδα Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Γράφει ο/η Δημήτρης Βλαχόπουλος   
04.01.07
Image
Στιγμιότυπο από την Ημερίδα
Μια μεγάλης σημασίας για τον  τόπο μας ενημερωτική ημερίδα διοργανώθηκε από το νέο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης της Λιμνοθάλασσας, όπως είχε συζητηθεί και πριν λίγες μέρες στο forum μας. O πρόεδρος του φορέα, Δρ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης τιμώντας με τη συμμετοχή του το etoliko.gr, προσφέρει πλήρη ενημέρωση για το γεγονός για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν, αλλά και το αντικείμενο και τη λειτουργία του φορέα γενικότερα.

Σχετικά θέματα στο forum: 
Τελευταία ανανέωση ( 08.01.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ένας διαφορετικός Ολυμπιακός, ο Γιώργος
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Γράφει ο/η Αποστόλης Μπλίκας   
31.12.06
Αναμένονται τα πρώτα περιστέρια - Ολυμπιακοί!
Τα πρώτα περιστέρια - Ολυμπιακοί!
Η πλατεία του Αιτωλικού, τα τελευταία χρόνια γέμισε περιστέρια. Προστάτης των περιστεριών, ποιός άλλος, ο Γιώργος ο Ζηνεμπής. Απέκτησε φιλίες και μάλιστα ιδιαίτερες, αφού έχει αδυναμία σε μερικά απ' αυτά που ταϊζει καθημερινά. Ένας διαφορετικός "Ολυμπιακός" ο Γιώργος που βάλθηκε να δημιουργήσει ...στρατό από περιστέρια για να δώσει ζωή στη φτωχή από κόσμο - το Χειμώνα - πλατεία. Διά του λόγου το αληθές, η φωτογραφία είναι χαρακτηριστική.
{mos_smf_discuss:Πολιτισμικά}
Τελευταία ανανέωση ( 02.01.07 )
 
Εντυπώσεις από την 22η Philoxenia
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Γράφει ο/η XALARA   
07.12.06

Image
To λογότυπο της Philoxenia
Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από την επίσκεψή μου στην έκθεση Philοxenia (την 22η στον θεσμό).
Ξεκίνησα λοιπόν την βόλτα μου από τα περίπτερα των διαφόρων πόλεων που μόνες ή υπό την αιγίδα των νομαρχιών ή περιφερειών που ανήκαν, παρουσίαζαν (διαφήμιζαν) τις ομορφιές των τόπων τους και ότι άλλο αφορούσε τον τοπικό πολιστισμό τους.
Είδα για παράδειγμα αφίσες από τα μικρότερα χωριά της Ελλάδας (από την Κρήτη και την Κάρπαθο έως τα χωριά της Ηπείρου) που τις έδιναν δωρεάν, παραδοσιακά προιόντα από όλες τις παραπάνω περιοχές που μοιράζονταν στους λίγους (!!!) επισκέπτες, ανθρώπους που τελικά με μεράκι γνώριζαν τον τόπο τους σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Λυπήθηκα γιατί πουθενά δεν είδα αντίστοιχα ούτε μια φωτοφραφία από τον τόπο μου, δεν δοκίμασα πουθενά αυγοτάραχο ή ένα προιόν της περιοχής μου, δεν είδα καθόλου την πολιτιστική μου ταυτότητα (αθάνατο πανηγύρι) να προκαλεί το ενδιαφέρον κανενός επισκέπτη, γιατί απλά δεν υπήρχε.

{mos_smf_discuss:Άσχετο...}

Τελευταία ανανέωση ( 01.01.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Φαλαρίδες
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Γράφει ο/η Αποστόλης Μπλίκας   
22.11.06
Image
Η φαλαρίδα (Fulica atra)
Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, τέτοια εποχή. Οι φαλαρίδες, αυτά τα θαυμάσια μαύρα πουλιά, επισκέπτονται το Κανάλι του Αιτωλικού για τρεις μήνες τουλάχιστον, ενώ αργότερα περιμένουμε να φθάσουν και οι αγριόπαπιες. Όλο το οικολογικό στοιχείο στο μεγαλείο του. Πολλοί είναι οι ξένοι επισκέπτες που πλησιάζουν τη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού για να θαυμάσουν από κοντά τις φαλαρίδες, να τις φωτογραφίσουν και να περάσουν κάποιες στιγμές όμορφες κοντά, όσο μπορούν, σ' αυτά τα πουλιά. Ο φόβος, αυτά τα πουλιά, να πέσουν θύματα  ασυνείδητων κυνηγών πάντα υπάρχει. Δυστυχώς, μόνον κάποιοι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας επιτηρούν τη θάλασσα για να περιορίσουν, όσο γίνεται, τους λαθροκυνηγούς. Το μικρό βίντεο που εξασφαλίσαμε μας επιτρέπει να δούμε τη θάλασσα του Αιτωλικού μ' ένα διαφορετικό μάτι. Όσοι μπορούμε - όλοι μπορούμε, τελικά - ας προστατεύσουμε αυτή τη ζωή της θάλασσάς μας, με την ενεργό συμμετοχή μας στην προστασία της φαλαρίδας.
{mos_smf_discuss:Τα... εν δήμω}
Τελευταία ανανέωση ( 01.01.07 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψάρια τέλος σε 50 χρόνια…
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Γράφει ο/η xtrikalinos   
14.11.06

Σύμφωνα με άρθρο της τοπικής μας εφημερίδας Συμπολιτείας την 9-11-06, που βασίζεται στην έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, μέλος της ερευνητικής ομάδας και συγκεκριμένα ο κ. Στίβ Παλούμπι έκανε τις εξής δηλώσεις στο BBC:«Αν δεν αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα θαλάσσια είδη στο σύνολό τους, ως λειτουργικά οικοσυστήματα, αυτός θα είναι ο τελευταίος αιώνας που έχουμε ψάρια από την ανοιχτή θάλασσα».Τα αποθέματα ψαριών έχουν ήδη καταρρεύσει στο ένα τρίτο των ψαρότοπων και ο ρυθμός  απώλειας συνεχώς αυξάνεται, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Science. Η πτώση των αποθεμάτων συνδέεται μάλιστα με τη μείωση της βιοποικιλότητας στα θαλάσσια οικοσυστήματα.
Σχετικό άρθρο στην Greenpeace (Αγγλικά)

Σχετικό θέμα έχει δημιουργηθεί στο forum

Τελευταία ανανέωση ( 15.11.06 )
 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 161 - 165 από 197

Εικόνες


Αγι Αγάθη 2006
Αγιαγάθη, ζουρνάς

Forum Live

Search Wikipedia

Αναζήτησε τη γνώση στην ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του internet!

© 2012 etoliko.gr