Με Δυο Λόγια

Ανακοίνωση: Εγγραφές νέων μελών

Λόγω τεχνικών προβλημάτων η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών έχει απενεργοποιηθεί. Αν θέλετε να γίνετε μέλος παρακαλούμε στείλτε e-mail στο webmaster@etoliko.gr για να σας εγγράψουμε.

Γράψτε μας!

Έχετε κάποια είδηση ή άποψη που θα θέλατε να φιλοξενηθεί στο etoliko.gr;  Έχετε κάποια απορία, ένσταση ή παρατήρηση; Στείλτε τη με e-mail στο webmaster@etoliko.gr.

To etoliko.gr χτίζεται από εσάς!


Σύνδεση

Καλως ήρθες, Επισκέπτης!






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Αφήστε Μήνυμα!

Όνομα:

Μήνυμα:

Αρχική Σελίδα arrow Ειδήσεις arrow Εν Δήμω arrow Νέος δρόμος για τη διάσωση των Γεφυριών του Αιτωλικού
Νέος δρόμος για τη διάσωση των Γεφυριών του Αιτωλικού Εκτύπωση E-mail
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
ΦτωχόΑριστο 
Γράφει ο/η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας   
23.03.08
Image
Η οδός Μάστρου - Παραλία Σταμνάς που αναμένει τα βελτιωτικά έργα
Σε πορεία άμεσης υλοποίησης εισήλθε μια μεγάλη παρέμβαση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, που στόχο έχει την παράκαμψη της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, που χρησιμοποιούν τον δρόμο Πλατυγιάλι - Εθν. Οδός Αντιρρίου- Ιωαννίνων, ώστε τα ιστορικά λιθόκτιστα γεφύρια του Αιτωλικού να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω από την συγκεκριμένη κίνηση.
Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση Οδού Μάστρου- Παραλία Σταμνάς» προϋπολογισμού 700.000 ευρώ το οποίο δημοπρατήθηκε την Δευτέρα (17 Μαρτίου 2008).
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου θα γίνει εξυγίανση και αποκατάσταση επικίνδυνων τμημάτων του δρόμου (καθίζηση) και σε όλο το μήκος του προβλέπεται βελτίωση με ασφαλτοτάπητα, ενώ θα γίνει κατακόρυφη σήμανση του δρόμου με τοποθέτηση πινακίδων, οριοδεικτών και στηθαίων ασφαλείας.
{mos_smf_discuss:Τα... εν Δήμω}



Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, με την έναρξη της απεργίας των λιμενικών υπαλλήλων και την έναρξη λειτουργίας του Πλατυγιαλίου για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων προς όλη την Ηπειρωτική χώρα, την 1η Φεβρουαρίου 2008 απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε τα εξής:
«Η προσπελασιμότητα στο Πλατυγιάλι μέχρι σήμερα επιτυγχάνεται μέσω του ανεπαρκούς επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής.
Τα παλαιά λιθόκτιστα θολωτά γεφύρια του Αιτωλικού μετά και τους σεισμούς της Τριχωνίδας στις 10-04-2007, αποτελούν το πλέον επικίνδυνο σημείο του οδικού δικτύου που εξυπηρετεί το Πλατυγιάλι.
Ανάγκη πάσα να εκτραπεί η κίνηση, των βαρέων οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκτός των γεφυριών σε ασφαλές δρομολόγιο ώστε να αποφύγουμε την βεβαία κατάρρευση των γεφυριών αν η κίνηση συνεχίζεται να διενεργείται μέσω αυτών. Σημειώνεται ότι τα γεφύρια του Αιτωλικού είναι κατασκευασμένα τον 19ο αιώνα, προστατεύονται δε ως μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο παρακάμπτων τα γεφύρια του Αιτωλικού δρόμος έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης θα διατεθεί αμιγώς για τη βελτίωση της διελεύσεως βαρέων οχημάτων μέσω αυτού».

Την ίδια ημέρα ο κ. Σώκος ενημέρωνε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, τόσο για τους κινδύνους που ενέχει για τα γεφύρια του Αιτωλικού, η διέλευση των βαρέων οχημάτων πάνω από αυτά, όσο και για τις πρωτοβουλίες του.
Με την αποδοχή και χρηματοδότηση του αιτήματος του κ. Σώκου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η υλοποίηση του έργου ξεκινά. 
Τελευταία ανανέωση ( 23.03.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2012 etoliko.gr