etoliko.gr forum
Σεπτέμβριος 10, 2010, 04:56:00 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
  Αρχική   Forum   Βοήθεια Παιχνίδια Αναζήτηση Ημερολόγιο Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ημερίδα γιά θέματα της λιμνοθάλασσας  (Αναγνώστηκε 1884 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διονύσης Παπαδάτος
Full Member
***

Αξιολόγηση Μέλους: 1
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 71


« στις: Δεκέμβριος 07, 2006, 10:59:36 πμ »

Διαβάσαμε και σας μεταφέρουμε ενημερωτικό άρθρο από το 29dytika.gr
Τίτλος άρθρου: Ημερίδα για θέματα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.   
   
 "Την πρώτη του Ημερίδα διοργανώνει το νέο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας. Οι εισηγήσεις θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων και στόχο έχουν να φέρουν κοντά τον Φ.Δ. με τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε περιφερειακό και νομαρχιακό. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα σε επιμελητήρια αλλά και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την απαραίτητη συνεργασία τους με τον Φ.Δ.
Ο Πρόεδρος του Φ.Δ./Λ.Μ. Δρ. Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τονίζει, ‘ότι στόχος μας είναι μέσα από μια σειρά ημερίδων και αργότερα συνεδρίων να αναλυθεί επακριβώς ο ρόλος του φορέα, η αναγκαιοτητά του και πάνω απ΄ όλα οι προοπτικές του στην ζητούμενη από όλους μας περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της περιοχής μας. Ταυτόχρονα μέσα από την πρώτη αυτή ημερίδα θα παρουσιασθεί το νέο πρόγραμμα και οι δράσεις, που θα υλοποιήσει ο Φ.Δ. σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι τέλους 2008. Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας θα γίνει από τον νέο γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ για θέματα περιβάλλοντος Δρ Ευάγγελο Μπαλτά, επίκουρο καθηγητή του Α.Π.Θ."

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 22, 2006, 03:20:44 μμ από Διονύσης Παπαδάτος » Καταγράφηκε
BlekisK
Full Member
***

Αξιολόγηση Μέλους: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 87


« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 08, 2006, 11:25:06 πμ »

Ενδιαφέρουσα προβλέπεται η πρώτη Ημερίδα του Φ.Δ., αφού θα καθορισθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια οι στόχοι, οι επιδιώξεις και οι δράσεις του.
Αλλά ρε παιδί μου, σε εργάσιμες ώρες καθημερινής βρήκαν να την προγραμματίσουν; να μη μπορούν να παρευρεθούν εργαζόμενοι που θα ήθελαν να συμμετάσχουν;
Παιδιά, όποιος δεν εργάζεται αυτήν την ημέρα (Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου - ώρα ενάρξεως 9.30 πμ), ή μπορεί να ξεκλέψει λίγο χρόνο από την δουλειά του ή να το συνδιάσει με ημερήσια αδειούλα, ας παρευρεθεί σ’ αυτήν την πρώτη Ημερίδα γιά την λιμνοθάλασσα. Το ενδιαφέρον προβλέπεται μεγάλο και το επίπεδο της συμμετοχής πολύ υψηλό επίσης.
Αν μπορούσε να γίνει και κάποιο σχετικό ρεπορτάζ για την ενημέρωση όσων δεν θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν, θα ήταν πολύ καλό..
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 08, 2006, 11:31:52 πμ από BlekisK » Καταγράφηκε
Δημήτρης Βλαχόπουλος
Administrator
*****

Αξιολόγηση Μέλους: 2
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 103



WWW
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 20, 2006, 02:55:37 μμ »

Εδώ αναλύεται περισσότερο το όλο θέμα, πως ξεκίνησε, και που απευθύνεται. Ιδίως στην τελευταία παράγραφο, για την ημερίδα της 13ης Δεκεμβρίου αναφέρει όλους τους φορείς που θα έπρεπε να συμμετέχουν. Θα στεναχωρηθώ αν δεν πήγε κανείς...

Μεσόγειος SOS
Καταγράφηκε
BlekisK
Full Member
***

Αξιολόγηση Μέλους: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 87


« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 20, 2006, 05:12:56 μμ »

Αν κατάλαβα καλά το τρίτο σεμινάριο (αυτό στο Μεσολόγγι) της "Μεσόγειος SOS", πρέπει να είναι άσχετο (άλλη διοργάνωση) από την Ημερίδα του Φ.Δ. της λιμνοθάλασσας (μάλλον πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα σε διαφορετικές ώρες με ορισμένες κοινές συμμετοχές, όπως διαφαίνεται).
Γιά τα δύο προηγηθέντα σεμινάρια της "Μεσόγειος sos", που πραγματοποιήθηκαν στη πρωτεύουσα και θα μπορούσαμε να τα παρακολουθήσουμε, δυστυχώς η ενημέρωση του Δημήτρη ήρθε καθυστερημένα...
Φαίνεται εν πάση περιπτώσει ότι άρχισε μια κινητικότητα σε σχέση με τα θέματα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2006, 05:20:08 μμ από BlekisK » Καταγράφηκε
Δημήτρης Βλαχόπουλος
Administrator
*****

Αξιολόγηση Μέλους: 2
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 103



WWW
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 20, 2006, 05:19:31 μμ »

Sorry
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 21, 2006, 04:13:16 μμ από dimitris » Καταγράφηκε
BlekisK
Full Member
***

Αξιολόγηση Μέλους: 0
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 87


« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 20, 2006, 05:24:14 μμ »

Δεν πειράζει Δημητράκη, αρκεί η καλή πρόθεση και η προσπάθεια...   
Καταγράφηκε
Διονύσης Παπαδάτος
Full Member
***

Αξιολόγηση Μέλους: 1
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 71


« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 22, 2006, 02:55:15 μμ »

Διαβάσαμε σήμερα 22/12/2006 και σας μεταφέρουμε ενημερωτικό άρθρο από το www.29dytika.gr:
Τίτλος άρθρου: " Η ημερίδα του φορέα διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου "   
   
" Την πρώτη του Ημερίδα διοργάνωσε το νέο Δ.Σ. του Φ.Δ./Λ.Μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με θέμα «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού:Αναγκαιότητα – Δράσεις – Προοπτική».
Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ Δρ Ευάγγελος Μπαλτάς, που κήρυξε και την εναρξή της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς, οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Πρεβεζάνος, Αιτωλικού κ. Γαλάνης, οι Αντινομάρχες κ Σκαρμούτσος και κα Δακαλάκη, ο Διοικητής της 132 Σ.Μ. Σμήναρχος (Ι) κ. Αναστασάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Ν.Α. κ. Γιαννόπουλος, πανεπιστημιακοί κ.α. Σε αυτήν συμμετείχαν αρμόδιοι φορείς για την Λιμνοθάλασσα, τόσο σε κεντρικό όσο σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο. Επίσης συμμετείχαν επιστημονικοί αι συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής, καθώς επίσης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) και το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τέλος υπήρξε συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών.

Οι εισηγήσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων και στόχο είχαν να φέρουν κοντά τον Φ.Δ. με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα σε επιμελητήρια αλλά και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την απαραίτητη συνεργασία τους με τον Φ.Δ.

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ, Δρ Ευάγγελος Μπαλτάς, στην ομιλία του έδωσε το στίγμα της Κυβερνητικής πολιτικής για τους27 φορείς διαχείρισης και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ το 2007 για ανάπτυξη των φορέων μέσα από το Δ’ Κ.Π.Σ. Τέλος τόνισε ότι όπως μέχρι σήμερα θα εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλή συνεργασία με τον Φορέα της Λιμνοθάλασσας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σύντομο Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και οι Δήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γ. Πρεβεζάνος και Αιτωλικού κ. Ν. Γαλάνης.

Ο Πρόεδρος του Φ.Δ./Λ.Μ. Δρ. Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του, ‘ότι στόχος μας είναι μέσα από μια σειρά ημερίδων και αργότερα συνεδρίων να αναλυθεί επακριβώς ο ρόλος του φορέα, η αναγκαιοτητά του και πάνω απ΄ όλα οι προοπτικές του στην ζητούμενη από όλους μας περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της περιοχής μας. Ο Φ.Δ. στο προσεχές διάστημα αναμένεται να είναι οργανωτής συνεργασιών σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο για την εφαρμογή δράσεων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα αναδείξουν τις πράγματι μοναδικές σε φυσικό ομορφιά και πλούτο περιοχές που περιλαμβάνονται στο Εθνικό πάρκο. Η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ του πρώτου προγράμματος του Φορέα μέχρι τέλους 2008, μέσα από το ΕΠΠΕΡ, αποτελεί σαφές μήνυμα, ότι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο Φ.Δ. στο προσεχές διάστημα είναι σημαντικός και είναι ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες της περιοχής να αγκαλιάσουν το εγχείρημα. Αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος που καλείται να υλοποιήσει ο Φ.Δ. και στις δράσεις του, στις προσλήψεις του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού για την στελέχωση του φορέα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ‘μεγάλο απόντα’ της ημερίδας τον πρώην πρόεδρο του Φορέα αείμνηστο καθηγητή του ΤΕΙ Ιωάννη Ρογδάκη, όπου εξείρε το έργο του και την προσφορά του.

Τέλος τόνισε, ότι ο Φ.Δ. θα γίνει αυτοδύναμος μόνο μέσα από ένα σωστό προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών, θα είναι ο οργανωτής προγραμμάτων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σύρεται πίσω από προτάσεις αμφιβόλου σκοπιμότητας και χρησιμότητας, απλά και μόνο για να χρηματοδοτείται.’ Από το Δ.Σ. του Φ.Δ. ομιλίες υπήρξαν του γραμματέα, Ιατρού κ. Λυμπουρίδη σχετικά με την ‘Εθνική διαχείριση υδάτινων πόρων και την εκτροπή του Αχελώου’, του κ. Λύρου Προέδρου του ΙΧΘΥΚΑ , για ‘την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές του ΙΧΘΥΚΑ’, και της κας Γκίνη, που αναφέρθηκε στο σχέδιο διαχείρισης των υδατικών πόρων στην Δυτική Ελλάδα."

Αυτά σαν μιά πρώτη "γεύση" από την πρώτη Ημερίδα της 13/12/2006 του Φ.Δ. της λιμν/σας Αιτωλικού - Μεσολογγίου.
Ελπίζω να υπάρξουν στη συνέχεια περισσότερες λεπτομέρειες γιά την Ημερίδα αυτή. 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 22, 2006, 03:23:57 μμ από Διονύσης Παπαδάτος » Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.099 δευτερόλεπτα. 20 ερωτήματα.